středa 4. března 2009

Smartphone od Aceru? Levně, dost levně


Acer letos plánuje uvést do prodeje svoje vlastní smartphoney. Jak se chce prosadit? Budou běžet na Androidu? A co řekl třetí největší výrobce notebooků na Cebitu?



Po loňské akvizici výrobce high-end smartphone zařízení E-Ten bylo všem jasné, že si chce Acer utrhnout taky kousek z rostoucího trhu s chytrými telefony.

Společnost minulý měsíc poprvé představila modely Tempo X960, F900, M900 a DX900. Prohlédněte si jejich technickou specifikaci. Všechny běží na Windows Mobile 6.1 platformě.

Kupříkladu business model M900 má vysouvací QWERTY klávesnici, WGA dotykový displej (3.8''), 5 Mpx fotoaparát, GPS a scan otisků pro vyšší bezpečnost.

Model DX900 je první smartphone na světě, který umožňuje využívat současně 2 SIM karty.

Další čtyři zařízení jsou tajuplně označeny F1, E1, C1 a L1. Nevíme o nich téměř nic. Půjdou do prodeje jako ostatní modely letošní rok a měly by být výhodné zejména díky velmi nízkým cenám v porovnání s konkurenčními modely. Acer chce zřejmě vidět své telefony dotované operátorem.

Společnost také připravuje modely, co využijí operační systém Android, který vyvinul Google ve spolupráci s dalšími členy OHA (Open Handset Aliance). Také by měly být dostupné ještě letošní rok.

Aymar de Lencquesaing, šéf smartphone divize Aceru, dnes na Cebitu hovořil o tom, že na planetě je celkem 4 miliardy mobilních telefonů, zatímco asi jen 200 milionů z nich (tedy 5%) tvoří smartphoney. Podle něj je to zaviněno tím, že cena těchto zařízení je pro většinu lidí stále vysoká.

Acer toho chce využít a udělat tak z ceny v podstatě hlavní benefit svého produktu. Informace jsou z dnešního článku serveru Pcworld.com.

Žádné komentáře:

Okomentovat