pondělí 9. března 2009

Nova vypíná diskuse pod články na Tn.cz

Dalo se to čekat. Pokud jste někdy měli odvahu a svěřili pár drahocených minut webu Tn.cz, určitě jste si všimli, že pod některými články se objevují dost drsné komentáře.

Podle dnešního článku na Živě je opatření dočasné. Až bude připraven systém pro autentizaci, který usnadní administrování nevhodných příspěvků, diskuse se opět povolí.

Kvůli všem těmto virtuálním egomaniakům a narcistickým honimírům vznikají akorát problémy.

Pokud se jako provozovatel rozhodnete je ignorovat, riskujete ztrátu důvěryhodnosti nebo uživatelů. A když ne to, inzerenti nemusejí mít zrovna radost z toho, že jejich reklamy se zobrazují kolem rasistického nebo vulgárního textu.

Pokud se rozhodnete zakročit, vznikají vám zbytečné starosti a náklady navíc. Ať už pověříte programátory psaním robotů, který vyfiltrují nevhodné příspěvky, zjistí IP adresy a pošlou je IT oddělení k banu nebo jen najmete pár lidí k ruční editaci.

Teď mě napadá ještě jedno řešení. Bude to možná znít podivně, ale proč vlastně implementují zpravodajské portály diskuse? Používá je drtivá menšina čtenářů a domnívám se, že nezvyšují hodnotu. Jenom dávají prostor lidem co mají komplexy nebo špatně vstali.

Žádné komentáře:

Okomentovat