sobota 28. února 2009

Twitter v Kanadě dostupný i v placené verzi

Twitter drží aktuálně v Indii, Kanadě a USA dobré dealy s operátory, takže byl ochotný uživatelům zpřístupnit možnost obdržet i odpovědi ke statusům prostřednictvím SMS zpráv. Pro uživatele jistě velmi příjemná zpráva.

V oficiálním blogu Twitteru se můžete dočíst, že je v plánu rozšíření do Evropy. V praxi to pochopitelně bude trvat ještě pár let a apriori se bude Twitter věnovat zemím s větším zastoupením uživatelů.

To co se už v blogu neřeklo, rozepsal v noci na dnešek server Theregister.co.uk. V jejich příspěvku se dočtete, že se navíc v Kanadě rozjel i způsob zpoplatnění této služby.

Pokud nechcete příchozí zprávy Twitteru dostávat s dodatečným textem od operátora, zaplatíte 15 centů za každou zprávu. Stejně tak, pokud chcete překročit znakový limit.

Anketa ohledně názoru lidí na přípustnou částku proběhla loni v režii samotného Guye Kawasakiho.

Z výsledku (anketa stále běží) se aktuálně dozvíte, že hlasovalo 2 967 lidí a 68.52% odpovědělo, že nic. Celých 26.76% by tolerovalo až $5, dražší varianty se pohybují v řádu jednotek procent.

Co vy, kolik byste dali?

3 komentáře:

  1. Osobně mi těch $.15 přijde za delší zprávu hodně prima, někdy to prostě nestačí. A Twitter jako služba si zatraceně zaslouží nějaké menší dotace od uživatelů.

    OdpovědětVymazat
  2. vidím to stejně, 15 centů tak akorát.

    OdpovědětVymazat
  3. To je zajímavá informace. Díky za ní.

    OdpovědětVymazat